Εθνικής Αντιστάσεως 2 και Β. Γεωργίου, 185 32, Πειραιάς, Τηλέφωνα: 210 41 77 271, Φαξ: 210 41 77 480, agiatriadapeiraios@yahoo.com

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών έγινε ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός εις την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ιερό μας Ναό. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ όπου κηρυξε και τον Θείο λόγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από παραμονη και ανήμερα της εορτής του Αγίου τέθηκε εις προσκήνηση του Τιμίου Λειψάνου του που φυλάσεται στον Ναό μας και η προσκύνηση των πιστών ήταν συνεχής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και video.






















Θεία Λειτουργία
Με κατάμεστο το Ναό μας από εκατοντάδες πιστούς χοροστάτησε, ιερούργησε, και κηρυξε και τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ ανήμερα της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Ο Σεβασιώτατος στον Λόγο του μεταξύ αλλων παραλλήλησε την ζωή του Αγίου με την σημερινή ζωή των ανθρώπων, διδάσκοντας τις ηθικές αξίες που έχουν χαθεί.










Μεθέορτος Εσπερινός
Σε πανηγυρικό κλίμα έκαναν οι ιερείς του Ναού μας το Μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση του Αγίου. πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην Λιτή και την Παράκληση του Αγίου ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Η Ιερά παράκληση του Αγίου τελείται κάθε Δευτέρα απόγευμα στον Ιερό μας Ναό.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου