Εθνικής Αντιστάσεως 2 και Β. Γεωργίου, 185 32, Πειραιάς, Τηλέφωνα: 210 41 77 271, Φαξ: 210 41 77 480, agiatriadapeiraios@yahoo.com

Ετήσιο μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου

Ετελέσθη σήμερα, ημέρα συμπληρώσεως ενός έτους από της εις Κύριον εκδημείας (+6 Απριλίου 2015) του Μακαριστού  Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Κυρού Προκοπίου 
εις τον Ιερό Μητροπολιτικο και Καθεδρικό Ναό Παναγίας Τριάδας Πειραιώς ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού. 

Την πρωτοβουλία είχε ο κατά σάρκα αδελφός αυτού κ.  Χρήστος Γεωργαντόπουλος προκειμένου  να εδίδετο η ευκαιρία και εις τους εν Πειραιεί και εν Αθήναις συγγενείς, φίλους και λοιπά πνευματικά τεκνα του Μακαριστού να παραστούν.
Ως γνωστόν ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρός Προκόπιος προήρχετο εκ Πειραιώς και διετέλεσε εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας  Τριάδος, οπου ετελέσθη και η εις Επίσκοπον χειροτονία του (26 Μαΐου 1974),ως επίσης και Προϊστάμενος του Ι . Ναού Αγίου Σπυρίδονος Πειραιώς,Πολιούχου της πόλεως. 
Προηγήθηκε η τέλεσις της Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων,την οποία ετέλεσε τη αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο Θεοφιλέστατος Επισκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, χειροτονία και πνευματικόν τέκνον του Μακαριστού, συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτου κ. Δανιήλ,του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Γρηγορίου και του Ιερολογιωτάτου Διακόνου κ. Αλεξάνδρου. 
Εις το μνημόσυνον έλαβε μέρος και προέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβίδου κ. Κύριλλος ως επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πολύκαρπος Δημητριάδης εκ της Ιερά Μητροπόλεως Νικαίας, προσφιλές πρόσωπον του Μακαριστού και ο Εφημέριος π. Ιωάννης.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου εις το Κοιμητήριον Αναστάσεως του Κυρίου Πειραιώς ετελέσθη υπό του Θεόφ. Επισκόπου Προκοπίου τρισάγιον επί του Οικογενειακού Τάφου του Μακαριστού υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μακαριστών γονέων αυτού και του Αοιδίμου Μητροπολίτου Πειραιώς Κυρού Χρυσοστόμου Ταβλαδωράκη, πνευματικού Γέροντος του Μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου. 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου